Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde werkt aan het herstel van het zelfherstellend vermogen door je levenskracht te versterken en te ondersteunen. Een sterke levenskracht zorgt namelijk voor grote vitaliteit en hoge weerstand. Zo voorkom je ziekten en herstel je sneller als je bijvoorbeeld tóch griep krijgt. Verminderde levenskracht – of verlaagde weerstand – zorgt ervoor dat je ontvankelijker bent voor ziekmakende factoren van buitenaf en langzamer herstelt.

Of factoren weerstand verlagend zijn, hangt af van je lichamelijke en psychische levenskracht. Stress is bijvoorbeeld pas weerstand verlagend als de hoeveelheid aan te verwerken indrukken of emoties boven jouw capaciteit gaat. Of als er te weinig momenten zijn om te ont-stressen en te ontspannen.

Bij een natuurgeneeskundige behandeling ben je heel direct bezig met je gezondheid, zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau. Het vraagt tijd en aandacht van jezelf en voor jezelf! De levenskracht wordt ondersteund en versterkt door onder andere (darm)reiniging, voeding, kruiden, klei, supplementen, massage, homeopathische middelen, Gesprekken, counseling en beweging. De keuze is afhankelijk van wat bij jou past.

In mijn achterhoofd houd ik altijd de basisprincipes in de gaten. Levensstijl en voeding zijn aspecten waar ik altijd bij stil sta. Als iemand niet kan slapen en het blijkt dat deze persoon tien koppen koffie op een dag drinkt hoef je niet moeilijk te doen en is het duidelijk dat daar al een oplossing ligt. Wel zal ik ingaan op waar de behoefte aan koffie vandaan komt en wat daar rondom speelt. Bewustwording, eigen kracht en zelf richting geven zijn belangrijke aspecten binnen elke therapie. De therapie is het middel om te komen tot bewustwording en groei.

EMoving maakt o.a. gebruik van ademtechnieken, Yoga oefeningen, lichaamswerk, coaching, massage, beweging en guasha. De keuze voor een methode is afhankelijk van de vraag of de klachten van de cliënt.