Voeding & reiniging

Voeding

Onze voeding heeft verschillende functies. In de eerste plaats eten wij om ons te voeden en gezond te blijven. In de tweede plaats vervult het ook een belangrijke sociale en culturele functie. 

Hoe belangrijk is het om gezond te eten?!

Ons lichaam is een ingenieus systeem dat met de juiste voeding groeit en alle lichaamsprocessen uitstekend kan onderhouden. Elke cel dient daarom goed gevoed en gehydrateerd te worden!

Allerlei toevoegingen zoals zouten, suikers, E-nummers, geur-, kleur- en smaakstoffen, harde vetten zorgen ervoor dat onze organen hard moeten werken om al deze gifstoffen weer te verwijderen. Vaak lukt dit maar ten dele en stapelt het zich op in het lichaam waardoor een disbalans of erger ontstaat. Denk hierbij aan ziektes zoals kanker maar ook hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten enz.

Indien gewenst kan je voedingspatroon met je doorgenomen worden.

Goede voeding geeft energie en energie geeft beweging!

Reiniging

Ontgiften, drainage, ontslakken of detoxen is een veel gebruikte term voor het intern reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. Hoewel het lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen om zich te ontdoen van gif- en afvalstoffen door de lever en de nieren, kan dit ondersteund worden door reinigingskuren.

Een reinigingskuur kan een unieke mogelijkheid zijn als je:

  • Bewust lichaam en geest wil zuiveren en weer in balans wil komen.
  • Gezond wil blijven of gezonder wil gaan leven.
  • Je wil ontgiften van teveel alcohol, koffie en andere schadelijke stoffen.
  • Je wil bezinnen op je huidige levenspatroon en dagelijkse leven.
  • Meer energie wil ervaren.

Enkele vormen zijn; zweetkuren, kruidenthee, kleikuren, sapkuren, fytotherapie, vasten en hydrotherapie. Maar ook middels bepaalde voeding gedurende een aantal weken tot soms maanden kan het lichaam weer in balans komen.